Home MUMMOTHERHOOD  4 δυσκολίες της τηλεργασίας για μια μαμά!

 4 δυσκολίες της τηλεργασίας για μια μαμά!

by Ivi Belesi

Η τηλεργασία που έχει μπει ενεργά στην καθημερινότητά μας τους τελευταίους μήνες με σκοπό την προστασία της υγείας μας από την εξάπλωση της πανδημίας, όσο ιδανική και αν μπορεί να φαίνεται σε κάποιους λόγω του ό,τι δεν μετακινούνται αλλά παραμένουν και τα κάνουμε όλα από το σπίτι, για μια εργαζόμενη μαμά κρύβει κάποιες δυσκολίες.

1.Συνδυασμός τηλεργασίας & τηλεκπαίδευσης 

Με τις νέες καθημερινές συνθήκες που έχει επιφέρει ο εγκλεισμός στο σπίτι είναι απαραίτητο να συνδυαστεί η τηλεργασία με την τηλεκπαίδευση. Ο συνδυασμός φαίνεται εύκολος αλλά δεν είναι πάντα, ειδικά με μικρότερα παιδιά Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού όπου θα χρειαστεί η υποστήριξη ή η βοήθεια της μαμάς. Απαιτεί ιδιαίτερη ψυχραιμία και διαχείριση αυτή η κατάσταση που θα πρέπει παράλληλα η εργαζόμενη μητέρα να εργαστεί και παράλληλα να ακούει το μάθημα του παιδιού ή να χρειάζεται και να παρεμβαίνει για να το βοηθάει. Το ζούμε όλες μας πια και γνωρίζουμε πόσο δύσκολη καταλήγει να είναι όλη αυτή η διαδικασία. 

2.Συγχρονισμός υποχρεώσεων σπιτιού  

Η εργαζόμενη μητέρα που πλέον παραμένει στο σπίτι και εργάζεται μέσω τηλεργασίας καλείται να διαχειριστεί τους χρόνους και με όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα και υποχρεώσεις που έχει στο σπίτι. Είναι απαραίτητο όλες οι ανάγκες και εργασίες του σπιτιού να περιοριστούν σε συγκεκριμένους χρόνους ώστε να μην υπερβαίνουν τις ώρες που μπορεί να διαθέσει η κάθε μητέρα χωρίς να επιβαρύνει την τηλεργασία της. Στη διαχείριση του χρόνου κρύβεται η παγίδα και η δυσκολία για την businessmum. 

3.Διαχείριση παραμονής παιδιών στο σπίτι 

Αυτή η περίοδος που τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι είναι εξαιρετικά απαιτητική και δύσκολη τόσο για εκείνα που αναζητούν την κανονικότητα του σχολείου τους όσο και για εμάς που καλούμαστε να τα απασχολούμε με κάποιο τρόπο όταν δεν έχουν μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Όπως είναι λογικό τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν εύκολα την ανάγκη να εργαστεί αποδοτικά όσο είναι εφικτό η μαμά παρόλο που βρίσκεται στο σπίτι. Και εκεί βρίσκεται η δυσκολία που πρέπει να διαχειριστεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται η μαμά.

4.Αντιμετώπιση ψυχολογικής πίεσης 

Είμαστε μαμάδες αλλά είμαστε και άνθρωποι με συναισθήματα που αλλάζουν συνεχώς σε μια πρωτόγνωρη περίοδο σαν αυτή που βιώνουμε με τον εγκλεισμό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και λογικό να νιώθουμε ψυχολογικά ευάλωτες και πιεσμένες και δεν χρειάζεται ούτε να έχουμε τύψεις ούτε να απολογούμαστε. Καλούμαστε να διαχειριστούμε την ψυχολογία των παιδιών που και αυτή έχει διάφορες εναλλαγές και τη δική μας διάθεση που σίγουρα δεν είναι πάντα και η καλύτερη. 

Δώστε χρόνο και χώρο στα συναισθήματα όλων και αντιμετωπίστε τα όσο πιο ήρεμα και ψύχραιμα μπορείτε. Σίγουρα είναι μεγάλη η ψυχολογική και συναισθηματική πίεση που νιώθει μια μαμά και ειδικά μια τέτοια περίοδο.

Ας προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο και θα τα καταφέρουμε !

Καλή δύναμη σε όλες μας!

Σας φιλώ, 

Ήβη_businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts