Home HOMEFOOD #Cooking Class #1_October_20 | Vegan μπολονέζ

#Cooking Class #1_October_20 | Vegan μπολονέζ

by Businessmum.gr

#Cooking Class #1_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μελιτζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 200 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6

Εκτέλεση 

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και χτυπάμε για να σπάσουν σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια το κολοκύθι, το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τη μελιτζάνα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 10-15 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα, τον ζωμό, την κανέλα, το φύλλο δάφνης, το κύμινο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, μαϊντανό, θυμάρι, ελαιόλαδο, πιπέρι και vegan τυρί.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts