Τι κάνεις; Τρέχω! Γνωστή στιχομυθία μεταξύ μαμάδων, και μην μου πείτε ότι δεν τη λέτε και εσείς με τις φίλες σας. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει η καθημερινότητα να μοιάζει με αγώνα δρόμου; Πώς θα γίνει αυτό το θαύμα; Εμείς θα το δημιουργήσουμε με 6 μικρές αλλά τόσο σημαντικές αλλαγές!
Είναι θέμα οργάνωσης; Είναι ένα κλικ στο μυαλό σας; Τι συμβαίνει; Δεν μπορεί και τη νέα χρονιά η αγαπημένη σας ατάκα να είναι «Ουφ, τίποτα δεν πρόλαβα να κάνω!».
Δοκιμάστε να αλλάξετε κάποια πράγματα και θα νιώσετε άλλος άνθρωπος- η διαφορά θα φανεί στη διάθεσή σας και τα παιδιά θα το καταλάβουν:
1.Ψωνίζετε σωστά και με λίστα
Εάν η ώρα του φαγητού μοιάζει με εφιάλτη και καταλήγει σε παραγγελία πίτσας, δεν φταίτε εσείς αλλά τα αποθέματα τροφίμων στην κουζίνα σας! Έχοντας προμηθευτεί από πριν και αποθηκεύσει τα απαραίτητα της εβδομάδας, θα έχετε πάντα κάτι να φτιάξετε και δεν θα αγχώνεστε.
2.Οργανώστε σωστά το παιδικό δωμάτιο
Όσο ταξινομημένα και να έχετε τα παιχνίδια των παιδιών, ένα απόγευμα με τους φίλους τους είναι αρκετό να φέρει τα πάνω κάτω. Κυριολεκτικά.
Το κλειδί είναι να τα οργανώσετε έξυπνα. Κρατήστε τα παιχνίδια που όντως χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα δωρίστε τα.
3.Μην πιέζεστε να τα καταφέρετε όλα
Πόσες μέρες γεμάτες άγχος έχουμε περάσει προσπαθώντας να προλάβουμε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών ή δηλώνοντας την παρουσία μας σε κάθε συνάντηση γονέων και κηδεμόνων…
Το να μην προλαβαίνετε να φτιάξετε μόνη σας μπισκότα για το bazaar του σχολείου ή το να ράψετε μόνες τις στολές για το θεατρικό δεν σας κάνει κακή μητέρα.
Κάντε ό,τι προλαβαίνετε- για τα υπόλοιπα προτιμήστε την εύκολη λύση!
4.Αφιερώστε χρόνο σε άτομα που το αξίζουν
Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας τη νέα χρονιά! Εάν πιστεύετε ότι υπάρχουν αρνητικοί άνθρωποι στο περιβάλλον σας, κόψτε τη συναναστροφή μαζί τους. Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος.
5.Τηρείτε τις υποσχέσεις σας
Εάν υποσχεθήκατε στα παιδιά ότι θα πάτε στο ματς ποδοσφαίρου της ομάδας τους, τότε να πάτε, πάση θυσία.
Εάν δεν μπορείτε να τηρείτε υποσχέσεις λόγω φόρτου εργασίας, εξηγήστε το από πριν και μην αφήνετε τα παιδιά σας να ελπίζουν. Είναι μια λεπτή ισορροπία που πρέπει να μάθετε να τηρείτε.
6.Φτιάξτε οργανόγραμμα δραστηριοτήτων
Το σωστό οργανόγραμμα με όλες τις εξωσχολικές και μη δραστηριότητες των παιδιών και τις οικογενειακές υποχρεώσεις θα σας σώσει!
Πηγή: mothersbird.gr