3.1K
Η διαδικασία του ζυγίσματος προφανώς δεν είναι κι η πιο ευχάριστη διαδικασία κυρίως όταν τα νούμερα κολλάνε…Πού όμως μπορεί να οφειλεται αυτό;;Είναι σημαντικό ,πριν αναλύσουμε τις κυριότερες αιτίες,να μην ξεχνάμε πως η ένδειξη της μέτρησης είναι μια ´φωτογραφική´στιγμή που απεικονίζει την κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική στγμη και που μπορεί να μεταβληθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα.Επισης θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα υγρά του σωματός μας μεταβάλλονται συνεχώς γεγονός που σημαίνει πως για να εχουμε ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει θα πρέπει αφενός η μέτρηση να γίνεται μια σταθερή μέρα της εβδομάδας,ιδανικά το πρωί,πριν το πρωινό και αφετέρου για μια ολοκληρωμένη εικόνα της λιπώδης και μυικης σύστασης του σώματος θα πρέπει να γίνεται και αναλυτική βίο μέτρηση..!
10 λοιπόν λόγοι που κάνουν ενδεχομένως τη ζυγαριά να κολλάει κυρίως σε μια διαδικασία απώλειας κιλών:
1. Νερο. Δεν πίνετε αρκετή ποσότητα νερού/υγρών (τουλάχιστον 1,5 -2 lit την ημέρα)με αποτέλεσμα η αφυδάτωση να μπλοκάρει το μεταβολισμό..τη ζυγαριά και να νιώθετε και κουρασμένοι.
2. Τσιμπολόγημα. Τσιμπολογάτε ανάμεσα από τα γεύματα ασυναίσθητα και αυτό προφανώς οδηγεί σε υπερκαταλωση θερμίδων.
3. Παράληψη γευμάτων. Παραλείπετε γεύματα με τη σκέψη ότι θα χάσετε περισσότερο βάρος έτσι όμως συμβαίνει το αντίθετο διότι αφενός η θερμογενεση που γίνεται κατα τη διάρκεια της πέψης καίει θερμιδες(όποτε άλλο 2 γεύματα και άλλο 5) και αφετέρου ο οργανισμός σε συνθήκες στρες όπως είναι μια υπόθερμιδική δίαιτα κρατάει λίπος για τις δύσκολες ώρες.
4. Μεγαλες ποσότητες. Τρώτε μεγαλύτερες ποσότητες απο εκείνες που αναγράφονται στη δίαιτα και που προφανώς είναι υπολογισμένες.
5. Υπερκατανάλωση υδατανθράκων. Ακολουθείτε κατά βάση ύδαταθρακική διατροφή με αποτέλεσμα και φούσκωμα να νιώθετε και να κολλάει η ζυγαριά.
6. Ακανόνιστα γεύματα. Στη δίαιτα, κάθε 3 ώρες γεύμα ,θα πρέπει να το τηρούμε γιατί αν τα γεύματα είναι ασταθή και ακανόνιστα αποδιοργανώνεται και ο μεταβολισμός μας.
7. Ορμόνες. Όσον αφορά στις γυναίκες,η ζυγαριά πιθανόν να κολλάει διότι είστε κατα τη διάρκεια περιόδου ή στη μέση του κύκλου ,στην ωορρηξία.
8. Κατακράτηση υγρών. Η κατακράτηση υγρών που μπορεί να οφείλεται σε γαστρεντερικές διαταραχές , σε δυσκοιλιότητα, σε δυσπεψία,σε φουσκωμα- πρήξιμο,σε ευερέθιστο έντερο και σε ορμονικές διαταραχές μπορεί να οδηγήσει σε ενα στάσιμο ή και μεγαλύτερο νούμερο κάποιες φορές ,στη ζυγαριά.
9.Χρήση φαρμάκων. Λαμβάνετε αντιβιοτικά,αντισυλληπτικά, κορτικοστεροειδή (όπως η κορτιζόνη)ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
10.Έναρξη γυμναστικής. Ξεκινήσατε να γυμνάζεστε όποτε και έχετε μια τροποποίηση της σύστασης του σώματος καθώς αυξάνεται ο μυϊκός ιστός ο οποίος ζυγίζει.Είναι η μοναδική αιτία που δε θα πρέπει να σας προβληματίσει.
Αφού λοιπόν βελτιώσουμε τις παραπάνω συνθήκες τότε είναι που θα δούμε τη ζυγαριά να ξεκολλάει, θα αλλάξει ολόκληρη η σύσταση του σώματός σας και αναμφισβήτητα και η ψυχολογία σας.